you are reading
Cinta Melulu

The Tree of Relationship

Associated with my assignment, I did browsing about a profile of a public speaker known as Cynthia. When I visited to her blog, I did reading a quite inspiring post. She wrote the post on November 2008, at that time, she was 34 years old. She shared about her relationship with her ex. How she annoyed by her ex behavior and she desired to feel  real love in her relationship. I think, my self and many women have the same desires. How we expected being loved by our partner.

Credit to gratisan-only.co.cc

I believe many of us always feel that other couple’s relationship works more romantic than ours. Their partner love them so much and would do almost anything for partners.  But is there any of us try to analyze what is the thing  that make the relationship runs well? From her blog, I learn what she called Law of Cause & Effect. It said take a tree as example to learn it. What do we see from a tree? We see the leaves, the flowers, the fruits and also see the trunk that holds it together. Does any of us see the roots? Maybe most of us just ignore the roots. But if there are no healthy roots, will we see the blossom flowers, the ripe fruits, the green leaves and the solid trunk? So which is the most important part of the tree? We both must answer the roots.

What if we relate it to a relationship? We see the fruits; romance,  happy life the couple has, the amazing kids and family they have. We see the trunk; a great group of fellas and big family who support them. So, where is the root?  Can you see it? The root is a great number of support from unconditionally love.  They love each other and stick through it in good times and bad times.

Actually I already knew this more or less. But read her blog is like a self reminder to me -may I had the consistency to do it- that if  I want a great romantic never-ending love story, I should give my best to my partner. Love is about giving. It is not about how much we can accept, it is about how much more we can give. When we give  a thing to our partner, we have the  chance to receive two things from him. But, what do we actually give? Unconditionally love  as the root of relationship.

Discussion

47 thoughts on “The Tree of Relationship

  1. comment dulu ah.. hehe..

    Posted by Aziz Hadi | March 11, 2011, 1:46 pm
  2. saya cuman melongo baca Mbak Sya… ora mudeng hehe
    cuma kata ini aja yang nyantol di otak saya “Love is about giving”

    Posted by lozz akbar | March 11, 2011, 1:47 pm
  3. hmm, yess, akhirnya bisa mengambil hikmahnya, tentang relationship, sepertinya bisa digambarkan seperti pohon beserta isinya, dan betul sekali, mereka saling terkait, mereka saling bekerjasama, sehingga terbentuk susunan yang indah yang akhirnya menimbulkan sisi positif dari pohon tersebut, seperti itulah relationship, semuanya saling melengkapi untuk hasil akhir terbaik.

    salam kenal, aziz hadi

    Posted by Aziz Hadi | March 11, 2011, 1:53 pm
  4. ya akulah salah satu yang melupakan akar pada pohon.
    tapi mudah2an semakin dewasa seseorang bisa memandang sebuah hubungan dengan lebih baik bersama pasangannya😀

    Posted by gerhanacoklat | March 11, 2011, 2:39 pm
  5. Wanita yang baik untuk pria yang baik, Sya. Semoga kita termasuk kelompok wanita2 itu ya.

    Posted by monda | March 11, 2011, 5:39 pm
  6. cinta –> ikhlas

    Posted by cholissragi | March 12, 2011, 5:48 am
  7. waduh blognya pake basa daerah,ngga ngrti euy..:-D :–D
    I can’t spoken english,confusing sist..

    Posted by fajar | March 12, 2011, 10:20 am
  8. uhmmm…
    gitu tho ternyata…

    hmm…*padahal ngerti aja kagak*

    Posted by Dina Aprilia | March 12, 2011, 5:14 pm
  9. im hungry

    Posted by didta7 | March 12, 2011, 7:42 pm
  10. Agree! Love is about giving ^_^

    Posted by Ceritaeka | March 12, 2011, 8:21 pm
  11. Yeah, I’ll never forget root.
    takada root-an akar pun jadi🙄

    salam kenal😉

    Posted by Triunt | March 12, 2011, 11:10 pm
  12. one of the most important factor is water.
    If there is no water, the tree will never grows.

    So, where you’ll take the water on the tree of relationship ?😀

    Posted by anla arinda | March 12, 2011, 11:49 pm
  13. ya begitulah dibalik keindahan memberi…..

    Posted by adipras | March 13, 2011, 5:25 am
  14. Jadi, kesimpulannya gimana nih? Dari akar dulu, apa langsung memberi..?🙂
    Nice posting.

    Posted by dira | March 14, 2011, 1:03 pm
  15. unconditional love…

    sering dilupain orang, padahal itu adalah dasar dari semua hubungan yang harmonis, yes?🙂

    Posted by evillya | March 14, 2011, 3:24 pm
  16. aduh bahasa inggris mbak?
    keturunan orang sono yaa hahaha

    Posted by Cahya Nugraha | March 14, 2011, 4:51 pm
  17. Perumpamaan pohon itu jadi mengingatkan akan sebuat ayat yang merupakan penjelmaan dari seorang Muslim yang kuat. Pohon bisa mencerminkan apa saja karena pohon adalah alam itu sendiri ^_^
    Dan memang, cinta adalah memberi …

    Nice post ….

    Posted by Bang Aswi | March 14, 2011, 5:39 pm
  18. rumput tetangga terlihat lebih hijau dari rumput halaman sendiri. Kenapa bisa gitu? karena mereka memberinya pupuk dan menyiraminya tiap hari. Dan itu juga yang harusnya dilakukan, “memberi pupuk dan menyirami rumput sendiri”
    :mrgreen:

    Posted by Lockjaw Theory | March 15, 2011, 2:11 am
  19. akar itu tak terlihat tapi dialah yang menopang semuanya ya, cinta tanpa syarat begitulah hakikat mencintai..
    tapi terkadang banyak dari kita yg secara gak sadar mencintai seseorang padahal mencintai diri sendiri, memikirkan bagaimana mendapatkan balasan..

    Posted by 'Ne | March 15, 2011, 9:47 am
    • Cintanya bersyarat dan lebih mengharapkan keuntungan buat diri sendiri. Susah untuk bisa merasakan unconditional love, tapi semoga ini bisa jadi pembelajaran untuk saya pribadi.

      Posted by Sya | March 15, 2011, 12:50 pm
  20. ternyata blog gula jawa itu bukan blognya bahasa jawa yach, tapi bahasa bule :p hehehe….
    ta buka translate aja dech….

    Posted by Rahasia KONTES SEO | March 15, 2011, 10:07 am
  21. ya, saya juga mencoba menerapkannya dalam kehidupan saya
    yang penting itu bukan yang kita dapatkan, tapi yang sudah kita berikan..
    cinta itu butuh keikhlasan

    Posted by ~Amela~ | June 7, 2011, 7:03 pm
  22. And do not forget other root? What is it ? it is a grass root right? it reflects what actually people’s representation to unconditional thing, such as government policies and many others.

    Posted by Zuli | June 20, 2011, 7:48 pm
  23. butuh google translate aku baca artikel ini. hehe

    Selai

    Posted by vanvan | March 27, 2013, 4:46 pm
  24. perilaku yang baik akan mendapatkan yang baik juga

    Posted by Filter air | December 18, 2013, 2:41 pm

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Pacaran dan Bumbunya (Berantem) « Sigulajawa Blog - June 24, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

DISCLAIMER

Mohon tinggalkan komentar bila:
♥ Saya mengunggah foto/gambar milik Anda dan saya tidak memberi keterangan sumber yang sesuai.
♥ Saya membuat tulisan yang sumbernya saya ambil dari tulisan Anda dan saya tidak mencantumkan nama atau link Anda sebagai referensi.

Mohon tinggalkan komentar & cantumkan link saya sebagai referensi bila :
♥ Anda berniat mengambil sebagian atau keseluruhan tulisan saya.
♥ Anda ingin mengunduh foto/gambar di blog ini yang menjadi milik saya.
♥ Ingatlah etika ngeblog yang baik, kawan! Jangan asal copy paste!